Napoje
Rano
zacząć dzień od 1 szk. wody mineralnej. Między posiłkami pić
herbatkę imbirową, lekki rumianek, mięte, lekką herbatę
liściastą. Do posiłków zawsze pić płyny probiotyczne: sok z
kiszonej kapusty, ogórków kiszonych lub innych warzyw nie
pasteryzowanych, serwatka z mleka przygotowanego w domu (bardzo pomocna przy biegunce, jednak w I etapie, gdy nie ma przeciwwskazań do nabiału). Napoje
probiotyczne zaczynamy pić od 1 łyżeczki do każdego posiłku i
zwiększając z każdym dniem coraz więcej.
Herbata imbirowa
- 1 łyżeczka świeżo startego imbiru
- 0.5 l gotującej wody
Imbir
zalać wrzątkiem, po lekkim przestudzeniu pić w celu poprawy
trawienia. Można nieco osłodzić miodem, jednak gdy jest problem z kandydozą, to w I etapie należy unikać miodu, bądź mocno
ograniczyć np do 0,5 łyżeczki dziennie. Jeśli miód był używany w I etapie, to ten etap należy przedłużyć aż uda się wyeliminować miód.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz