- rozmrożona polędwica z dorsza
- jajko
- mąka z pestek dyni
- sól himalajska
- masło klarowane do smażenia
Polędwicę podzielić na kawałki i lekko oprószyć solą. Zamaczać w roztrzepanym posolonym jajku i obtoczyć w mące z dyni. Smażyć na rozgrzanym maśle.
Gotowana marchewka
- 1/2 kg pokrojonej w kostkę marchewki
- 1 łyżka masła klarowanego
- sól himalajska do smaku
Marchew przełożyć do garnka, zalać gotującą wodą i gotować prawie do miękkości, pod przykryciem, na wolnym ogniu. Następnie zdjąć przykrywkę i odparować cześć wody co jakiś czas mieszając, posolić do smaku (jeśli marchew jest już bardzo miękka a wody jest jeszcze sporo to można trochę ją odlać). Dodać masło klarowane i jeszcze chwilę podgrzewać mieszając.
Aby obiad był kompletny należy dodać jeszcze składnik probiotyczny. Może być to np. kiszona kapusta.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz