wtorek, 15 marca 2016

Etap - III Polędwica z dorsza z marchewką

Polędwica z dorsza
  • rozmrożona polędwica z dorsza
  • jajko
  • mąka z pestek dyni 
  • sól himalajska
  • masło klarowane do smażenia
Wykonanie 
Polędwicę podzielić na kawałki i lekko oprószyć solą. Zamaczać w roztrzepanym posolonym jajku i obtoczyć w mące z dyni. Smażyć na rozgrzanym maśle.

Gotowana marchewka
  • 1/2 kg pokrojonej w kostkę marchewki
  • 1 łyżka masła klarowanego 
  • sól himalajska do smaku
Wykonanie 
Marchew przełożyć do garnka, zalać gotującą wodą  i gotować prawie do miękkości, pod przykryciem, na wolnym ogniu. Następnie zdjąć przykrywkę i odparować cześć wody co jakiś czas mieszając,  posolić do smaku (jeśli marchew jest już bardzo miękka a wody jest jeszcze sporo to można trochę ją odlać). Dodać masło klarowane  i jeszcze chwilę podgrzewać mieszając.
Aby obiad był kompletny należy dodać jeszcze składnik probiotyczny. Może być to np. kiszona kapusta.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz